21 dagar bön och fasta - dag 9

21 dagar bön och fasta - dag 9

Event Details

21 dagar bön och fasta – dag 9

”Och för oss inte in i frestelse,” – Matteusevangeliet Kap. 6 vers 13

Det är väl alla kristnas dröm att få leva det där livet där man liksom klarar sig, att allt går bra och att man kan leva utan bekymmer.
Men livet är inte så och vi människor är ju inte heller utan svaghet.

Alla har vi något som man tycker är svårare att få kontroll över, vinna seger över eller hur du nu vill uttrycka det.

Om vi stannar till och tänker efter lite här så kanske vi kan känna igen oss själva som barn när vi någon gång blev tilldelade en svår uppgift av en förälder och vi försökte be om att få slippa göra det.
”Mamma (eller pappa) jag tror inte jag kommer klara det, kan jag inte slippa denna gången?”

Jag tror att detta är just en sådan bön, att Jesus här visar oss att vi inte behöver skämmas över vår svaghet utan vi kan säga det rakt ut som det är ”hjälp mig undvika saker idag som jag inte tror jag klarar.”

För ibland var det så för oss som barn, vi slapp den där svåra uppgiften även om våra föräldrar kanske visste att vi kunde klarat det. Men vilken tacksamhet man kände då!

Att be ”led oss inte in i frestelse” är att säga till Gud ”jag vet att jag är svag och jag behöver din hjälp att fatta visa beslut i mitt liv så jag inte faller och tappar modet.”

Så när du tar tid för bön idag, reflektera över hur den här bönen kan förändra ditt synsätt på att be Gud om hjälp och ledning på alla livets områden.

more

Time

Year Around Event (2018)(GMT+00:00)

Location

Ramlösakyrkan

Folke Bernadottes Väg 6

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *