21 dagar bön och fasta - dag 6

21 dagar bön och fasta - dag 6

Event Details

21 dagar bön och fasta – dag 6

”Giv oss idag vårt dagliga bröd.” – Matteusevangeliet Kap. 6 vers 11

Det här kan verka som bara en daglig bön om att Gud ska försörja oss och ta hand om våra behov. Det är det också, en bön om Guds omsorg för dagen, men jag tror det kan finnas mer att upptäcka här.

Jesus föddes i staden Betlehem, stadens namn betyder brödhuset.
Jesus sa dessutom om sig själv att Han är:

”livets bröd” – Johannesevangeliet kapitel 6 vers 35.

Hmm, verkar nästan som att det finns en tanke bakom det här.
Jag är övertygad om att det inte är en ren händelse att vi uppmanas att be ”giv oss idag vårt dagliga bröd”, faktum är att jag tror att här måste vi stanna upp och tänka till.

Att be ”giv oss idag vårt dagliga bröd” är att säga till Gud ”ge mig en daglig dos av Jesus”. Och det är inte att säga lite det. Det är lätt hänt i våra liv att Jesus blir något som vi bara får i oss på söndagar men det är inte så det är tänkt att vara.


Tänk på det så här; om vi inte skulle be om en daglig dos Jesus så vore det ungefär som att sitta på medicin hemma men utan att ta den dagliga rekommenderade dosen.

Men Jesu liv är inte alltid enkelt att vilja ta emot, det går ofta emot våra fibrer att leva som han gjorde; att vara sann som han var sann, att älska som han älskade, att tjäna andra på samma sätt som han tjänade andra och att förlåta som han förlät.
Faktum är att efter han talade om att han är livets bröd så var det många som lämnade Honom. (Läs Johannesevangeliet kapitel 6 verserna 35-69)

Men samtidigt så är det Han som är livets bröd, Hans liv är livets väg och när Han kom så insisterade Han att ”den som har sett mig har sett Fadern.” Johannesevangeliet kapitel 14 vers 9.
Om vi vill att andra ska förstå varför vi är kristna måste vi be om en daglig dos Jesus så att det livet som Han levde kan bli vårt. Utan den dagliga dosen Jesus kommer vi inte kunna leva ut ett liv som pekar på vår himmelske Fader.

Så när du tar tid för bön idag, reflektera över vilken förändring det skulle innebära i ditt liv om Jesus fick ta plats i ditt liv varje dag, inte bara söndagar.

more

Time

Year Around Event (2018)(GMT+00:00)

Location

Ramlösakyrkan

Folke Bernadottes Väg 6

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *