21 dagar bön och fasta - dag 5

21 dagar bön och fasta - dag 5

Event Details

21 dagar bön och fasta – dag 5

”…på jorden som i himlen.” – Matteusevangeliet Kap. 6 vers 10

Den här versen fyller mig med hopp!
Den pekar på att det finns en plats där Guds vilja sker hela tiden, en plats som överflödar av Hans liv och godhet och vi kan be att detsamma ska ske här på jorden.

Vi som har tagit emot Jesus i våra liv är inte hemma ännu.
Bibeln säger att vi är på väg till en bättre plats men att den tid vi har här på jorden ska användas för att peka på det som väntar, ja vi ska till och med be att det som väntar på oss ska börja hända i vårt liv här!

Kanske är det något som du inte tänkt på innan, att ditt liv nu skulle överflöda med livet som Han kommer ge.
En del av oss har upplevt delar av det, någon talar tungor, en annan har sett helande och ytterligare någon kan ha fått tala ett ord av uppmuntran in i någons liv.
Allt detta är delar av det hela som väntar på oss en dag men jag är övertygad om att Gud vill att vi ska se mer av det här och nu.

De första lärjungarna talade mycket om att Jesus skulle komma snart och de väntade ivrigt på Hans återkomst och deras liv återspeglade detta.
En sak jag har sett i mitt liv är att de som lever med hjärtat fullt av hoppet om det himmelska oftast lever ett liv som är mer utåtriktat.
Den som lever i hoppet om himlen blir generös, glädjefylld, fylld med hopp och tar mer tid i bön och gemenskap med Jesus och sina medmänniskor.

Det märks också i bönelivet, hoppet om himlen gör oss frimodiga att be om både stort och smått!

Att be ”ske din vilja, på jorden som i himlen” är att säga ”Gud jag vill att det himmelska ska flöda över i mitt liv.”

Livet från Gud, det himmelska livet, kan inte bli annat än likt Honom som ger det men kanske har du förlorat hoppet? Kanske har du tappat siktet på vart du är på väg?

Så när du tar tid för bön idag, reflektera över himlen. Tänk på det liv som väntar och be att det ska ske här på jorden nu, idag, på samma sätt som det sker i himlen.

more

Time

Year Around Event (2018)(GMT+00:00)

Location

Ramlösakyrkan

Folke Bernadottes Väg 6

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *