21 dagar bön och fasta - dag 3

21 dagar bön och fasta - dag 3

Event Details

21 dagar bön och fasta – dag 3

”Låt ditt rike komma.” – Matteusevangeliet Kap. 6 vers 10

Vi har redan konstaterat att vi har en himmelsk Far som lever för att vara livgivande.
Men vad ska vi säga om riket?
Låt ditt rike komma betyder faktiskt rakt upp och ner att vi väntar på, ja vi längtar och ber efter, att det ska komma en annan verklighet.

När vi ser runt om oss i vår värld idag så dröjer det inte länge innan man hinner tänka

”jag önskar att det vore annorlunda i vår värld.”

Det var detta som människorna runt om Jesus och hans lärjungar också tänkte, de väntade på en bättre tid, ett bättre liv – ett nytt rike.

Och de hade väntat länge på det, flera hundra år faktiskt men när Jesus kom och proklamerade att ”Guds rike är nu här. Ändra ert sinne och tro de goda nyheterna” så missade de allra flesta det ändå. De hade väntat sig ett annat rike och en annan sorts kung.

De ville först och främst att romarna skulle ut ur deras land, att Israel skulle bli stort och glamoröst igen men istället kom Jesus och han gick till fest med de utstötta och utslagna. Han umgicks med människor som samarbetade med romarna (skatteindrivarna) och han valde lärjungar som var helt okvalificerade. Han gick till samarierna, ett folk som ansågs vara lägre än hundar (inte våra moderna och älskade hundar utan lopptäckta, gatustrykande, smutsiga hundar). Han umgicks dessutom med kvinnor och bjöd in dem till samtal och lät de sitta ner vid hans fötter och bli undervisade på samma sätt som männen.

Han betedde sig inte alls som de hade förväntat sig!

Men Jesus insisterade att Guds rike hade kommit och tydligen fanns det plats för fler människor än de religiösa hade trott.

Kanske du och jag har tänkt likadant någon gång, om någon annan, att det inte finns en chans att hen platsar i Guds rike.

Så när du tar tid för bön idag, reflektera över hur vi tillsammans kan vara ett folk av ett nytt och bättre rike, ett rike där alla är välkomna!

more

Time

Year Around Event (2018)(GMT+00:00)

Location

Ramlösakyrkan

Folke Bernadottes Väg 6

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *