21 dagar bön och fasta - dag 10

21 dagar bön och fasta - dag 10

Event Details

21 dagar bön och fasta – dag 10

”…utan fräls oss från det onda.” – Matteusevangeliet Kap. 6 vers 13

Den här delen av bönen hänger ihop med den föregående.
Båda delarna är böner om hjälp men det är inte det vi ska tala om idag.
Idag ska vi tala om en sak vi inte får glömma bort och tyvärr tror jag vi talar om det lite för lite ibland, detta då det inte är ett roligt ämne att prata om direkt, nämligen ondska.
Eller tja, inte ondska som den generella tanken att det finns ondska utan det faktum att ondska har ett namn och är en person – satan, den onde.

Jesus beskriver honom i Johannesevangeliet kapitel 10 vers 10 som en tjuv som ”kommer bara för att stjäla, slakta och döda. ”

Och i Första Petrusbrevet kapitel 5 och vers 8 kan vi läsa:

”Var nyktra och vakna. Er fiende djävulen går omkring som ett rytande lejon och söker efter någon att sluka.”

Det som båda beskrivningarna har gemensamt är att de nämner ondskan som någon som vill förstöra det liv Gud gett, inte bara för kristna.
Jag tror att du och jag missar det ibland, att vi är så upptagna med våra egna liv så att vi inte ser alla runt om oss som djävulen förstört livet för.

Att be ”fräls oss från den onde (alternativ översättning)” är att påminna sig om att det finns en fiende som vill förstöra det liv Gud skapat. Och när du ber hoppas jag att ditt hjärta vaknar till liv för alla runt om dig som också blivit drabbade så att du inte längre ber bara för dig själv utan ber ”fräls oss, mig och alla de som finns i min närhet.”

Så när du tar tid för bön idag, reflektera över hur Jesus har räddat dig från den ondes våld och låt det bli din bön att detsamma ska bli verklighet för de som finns i din närhet.

more

Time

Year Around Event (2018)(GMT+00:00)

Location

Ramlösakyrkan

Folke Bernadottes Väg 6

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *