Overnight Kanelbullar

Ingredienser

Deg:

4,8 dl standardmjölk

1,2 dl vegetablisk olja

1 dl strösocker

2 1/4 tsk torrjäst

10 dl vetemjöl

½ tsk bakpulver

½ tsk bikarbonat

½ msk salt

Fyllning:

2,4 dl smält smör, eller mer efter behov

2 msk kanel

2 dl socker

Glasyr:

450 g florsocker

1 tsk vaniljextrakt

4 msk mjölk

2 msk smält smör

en nypa salt

(tillsätt också 2 msk bryggt kaffe om du vill)


Gör så här

Bullar:
Bland mjölken, oljan och sockret i en kastrull. Hetta upp nästan till kokpunkten. Ta från värmen och låt svalna i 45-60 minuter. När blandningen är ljummen eller varm, men INTE het, strö över torrjästen. Låt stå en minut och tillsätt sedan 9 dl av mjölet, blanda ihop. Täck över och låt jäsa minst 1 timma.

(Förbered med att smörja ett par springformar eller bakformar med litet smör.)

Till degen, tillsätt 1 dl mjöl blandat med bakpulver, bikarbonat och salt. Blanda.

Mjöla bakbordet rikligt och kavla degen till en tunn, rektangulär platta, drygt en ½-1 cm tjock. Pensla ytan med smält smör, strö sedan socker över smöret och avsluta med att pudra över rikligt med kanel.

Börja från långsidan att rulla ihop degen mot dig. Nyp ihop skarven mot rullen för att försegla den. Skär rullen i 3 cm tjocka skivor och lägg dem i bakformarna.

Stoppa dem i kylskåpet och låt dem kalljäsa långsamt över natten (de kommer att jäsa MYCKET långsamt i kylen). Ta fram dem på morgonen och låt stå i rumstemperatur omkring en halvtimme. Grädda dem sedan i 200 grader i 13-17 minuter, eller tills det är gyllenbrunt.

Glasyr:

Blanda alla ingredienser och rör tills det är slätt. Det ska var tjockt men hällbart.  Häll generöst över de varma rullarna.

RAMLÖSAKYRKAN ÖNSKAR DIG

OCH DIN FAMILJ EN RIKTIGT GOD JUL!