Kungens Pepparkakor  (ca. 3 kg)

Ingredienser:

500 g smör eller margarin, rumsvarmt

2 ½ l vetemjöl

1 msk bikarbonat

3 dl grädde

6 dl socker

3 ½ dl sirap

3 msk kanel

3 msk ingefära

½ msk malda nejlikor

1 ägg


Gör så här

Vispa grädden. Blanda med sirap, socker, kryddor och ägg.

Blanda mjöl och bikarbonat, lägg i smöret delat i mindre bitar.

Arbeta samman mjölblandningen och gräddblandningen, blanda tills det blir en smidig deg.

Låt stå kallt till nästa dag.

Arbeta degen smidig på mjölat bakbord.

Ställ kallt till nästa dag.

Kavla degen tunt på mjölat bakbord, kan vara lite svårt i början men ge inte upp,  “träning ger färdighet”.

Grädda i 250 grader

RAMLÖSAKYRKAN ÖNSKAR DIG

OCH DIN FAMILJ EN RIKTIGT GOD JUL!