För barnen

Öppen Förskola och Söndagsskola

Måndagar – Öppen Förskola

Vi har öppet, med drop in, på måndagar mellan kl 10:00 till ca 11:30.

Du hittar oss på barnavdelningen, som finns i källarvåningen, i Ramlösakyrkan med separat ingång från framsidan med plats för vagnar inomhus.

Öppen förskola är ett tillfälle för föräldrar och barn att tillsammans leka och mysa samt lära känna andra familjer i en kärleksfull och avslappnade miljö.

Både stora och små barn välkomna!
Ett stort urval av leksaker, pyssel- & lekrum, skötbord samt fikaområde finns.

Bebisarna lär känna varandra samlade på golvet medan de lite större barnen ofta vill utforska klätterväggen. Den som vill amma i lugn och ro kan göra så avsides i våra soffor.

Gemenskap genom fika och sång
På Öppen Förskola Ramlösakyrkan bjuder vi på kaffe, te, frukt och kex och ofta har vi något extra gott fika att dela på dessutom. Med lite extra energi i kroppen igen samlas vi för avslutande sångstund i lekrummet

Hur du kan ta dig hit
Du hittar oss på Folke Bernadottes väg 6 med gratis parkering precis utanför kyrkan.

Du kan även ta buss nummer 2 som stannar alldeles runt hörnet på Wallisgatans hållplats. Dessutom stannar ett flertal andra bussar och tåg på Ramlösa station som ligger på gångavstånd.

Alla är välkomna att vara med när man kan, komma när man vill och stanna så länge det passar. Vi hjälper och stödjer varandra med barnen.

Skriv eller ring om ni har några ytterligare frågor.
E-post: info@ramlosakyrkan.se

Vill du veta mer om vad som händer i vår kyrka så kan du besöka:

På gång i Ramlösakyrkan

facebook.com/ramlosakyrkan

Vi ses på måndagar kl. 10:00-1.30

Välkommen!

Söndagar – Söndagskola

På söndagar i samband med gudstjänsten erbjuder vi söndagsskola för barn mellan 4-12 år. Första delen av gudstjänsten är till för alla och efter ungefär en kvart får barnen tillsammans gå till söndagsskolan nere i källarvåningen. Barn under fyra år är välkomna i vuxens sällskap.

Söndagsskolan är ett tillfälle för barn då de under lekfulla former får lära sig om kristen tro och hur vi ska vara mot varandra. Det finns även tid för pyssel, lek och mycket annat skoj.

Undervisningen hålls vanligtvis av någon av våra barnledare men ibland tittar vi även på tecknad film tillsammans. Som ett komplement till undervisningen använder vi oss ibland även av Söndagsskola Play.

Till söndagsskolan är alla barn välkomna!